Takip edilesi 10 Türkçe Blog

Posted by izzet GUVENILIR | Posted in , , , | Posted on Cuma, Şubat 18, 2011

Bugün gerçekten çok hızla yol kateden Türkçe Bloglar arasında takip edilmesi elzem olanlar var. Ama haksızlık etmemek gerekir. Burada paylaşacağım blogların en iyileri olduklarını iddia etmiyorum, çünkü kişiye göre oldukça değişik öneri listeleri hazırlanabilir, öyle düşünüyorum. Yazarının değişik alanlarda deneyim sahibi olması blog içeriğinin tadında önemli bir fark yarattığını ifade etmeliyim. Fazla uzatmadan sizlerle paylaşacağımız blog yazarlarını tanıyalım ve bloglarını görelim;


Ahmet Kırtok
Ahmet Kırtok
1978 Adana doğumlu olan Kırtok yaklaşık sekiz yıldır ABD’ de yaşıyor.  2005 yılına kadar gerek Türkiye’de gerekse ABD’de çeşitli kurumsal pozisyonlarda çalıştıktan sonra onun girişimcilik hikayesi başladı.  İnternet sektöründe girişimleri ve merkezi New York’ta bulunan internet şirketi bulunmakta.  Amerika’da önde gelen bazı markalara e-ticaret ve internet pazarlama konularında danışmanlık hizmetleri veriyor.

Alphan Manas
Alphan Manas
Alphan Manas 1962 yılında İzmir’de doğdu. 1983 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra New York’a gitti ve 1987 yılında New York Eyalet Üniversitesi’nden (SUNY) Üretim Yönetimi konusunda lisansüstü diplomasını aldı. Alphan Manas, Türkiye’de hükümet düzeyindeki birçok altyapı projelerine öncülük ederek katkıda bulundu ve ilgili kuruluşlarca hazırlanan kanun, tebliğ ve kararname düzenlenmesine destek oldu. Söz konusu projelerden bazıları:
Köprü ve Otoyollarda Otomatik Geçiş Sistemi, İlaçlarda Üretim Esnasında Barkod Uygulaması, 1997 Nüfus Sayım Projesi, Uzaktan Otomatik Sayaç Okuma (AMR) ve Sabit Bayilik, GSM, ITV, Internet ve IVR platformlarından yararlanan “Spor Toto ve At Yarışları” bahis sistemidir. 2009 da kurulan İstanbul Girişimciler Derneği (İSGİD) kurucu ve yönetim kurulu üyesi olan Manas, aynı ay TOBB bünyesinde kurulan Genç Girişimciler Kurulu yönetim kuruluna seçildi.

Arda Kutsal
Arda Kutsal
1979 doğumlu Arda Kutsal 1997 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra 1998′de okumak için Kıbrıs’a gitti. Girne Amerikan Üniversitesi‘nde Endüstri Mühendisliği’nden de mezun olduktan sonra Kavrakoğlu Management Institute (KMI) Executive MBA programını tamamladı. Bilgi Üniversitesi‘nden bir de İşletme Yüksek Lisansı aldı. Türkiye'nin popüler Web 2.0 blogu Webrazzi'nin kurucusu ve yönetim, strateji ve pazarlama danışmanlığı şirketi Crenvo Danışmanlık Genel Müdürüdür.

Burak Büyükdemir
Burak Büyükdemir
1972 yılında Gölcük'te dünyaya geldi. Kocaeli Anadolu Lisesini 1990 yılında bitirdikten sonra. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünü kazandı. Bölümü TÜBİTAK bursu ile okuyarak 1994 yılında birincilikle mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansını 1997 yılında tamamladı. Vestelnet’te Veezy Go projesini hayata geçirilmesinde önemli rol aldıktan sonra, 2005 yılında Türk Eğitim Vakfı ve Alman Hükümeti Bursu bursu ile Berlin İşletme ve Teknik Üniversitesinde Uluslararası İşletme Yüksek Lisans programını en iyi derece ile bitirdi. Yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan pazar yeri olan e-tohum ve Goril AŞ' nin kurucusudur.

Serdar Kuzuloğlu
Serdar Kuzuloğlu
Bilişim ve teknoloji alanında çalışmalarıyla tanınan gazeteci ve yazar Kuzuloğlu özellikle Radikal gazetesinde hazırladığı Sanal Alem sayfasıyla tanındı. Üyelerin yazar ve haberlere yorum yazabilmesi, puan verebilmesi, kişisel sayfa hazırlayabilmesi gibi dönemin yenilikçi özellikleriyle Radikal sitesi Altın Örümcek yarışmasında 2004 ve 2005 yıllarında üstüste interneti en verimli kullanan medya sitesi ödülünü aldı. 2008 yılında Doğan TV Holding'den ayrılarak bünyesinde Yahoyt.com, Televidyon.com, Kaybolduk.biz ve AlkislarlaYasiyorum.com gibi web sitelerini barındıran MYK Medya'yı kurdu. 2009 tarihinde ise Türkiye Korsan Partisi hareketini başlattı. 

Sina Afra
Sina Afra
Ebay Türkiye temsilcisi ve Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret platformu olan www.gittigidiyor.com’ un Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi 1968 Ankara doğumlu Sina Afra, 2006 yılından bu yana eBay’de görev yapıyor. 1993 yılında Münster Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olan Sina Afra, iş hayatına 1992 yılında KPMG Kurumsal Finansman ve Danışmanlık Biriminde başladı. 13 yıl boyunca KPMG’de görev yaptı. 2006 yılında eBay’e transfer olan Afra, burada da eBay iştiraklerinden Afterbuy GmbH’da Genel Müdür ve eBay Almanya İcra Kurulu Üyesi olarak çeşitli sorumluluklar üstlendi. Bugün Markafoni’ nin, Kurucu Ortağı ve CEO’ sudur.

Uğur Özmen
Uğur Özmen
1981 yılında ODTÜ – İşletmecilik Bölümünden mezun olduktan sonra, Price Waterhouse Consultancy’de iş hayatına başladı. Hepsi hizmet sektöründe yer alan danışmanlık, deniz acenteliği, eğitim, leasing, bireysel bankacılık branşlarında 30 yıla yakın çalıştı. Hepsi hizmet sektöründe yer alan danışmanlık, deniz acenteliği, eğitim, leasing, bireysel bankacılık branşlarında 30 yıla yakın çalıştı. Bireysel bankacılık alanında bir çok “Türkiye’de ilk defa” diye anılan projeleri hazırladı ve yönetti. Bunlar arasında, Türkiye’nin ilk taksitli banka kartı olan Taksitcard’ın yaratılması; dünyada ilk defa kredi kartı puan kataloğu yerine ülkenin en büyük sanal marketinde (hepsiburada.com) puanların kullanılmasının sağlanması; müşterilerin bankacılık hizmetlerine puan verilerek, sadece ürün (kredi kartı) odaklı olan puan uygulamalarının müşteri odaklı hale getirilmesi sayılabilir.

Uğur Şeker 
1977 yılında İstanbul’da doğdu. 1999 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ ni birincilikle bitirerek Şehir Planlamacısı oldu. Galata Business Angels (GBA), Melek Yatırımcılar Derneği kurucu üyesi olup Dijital Büro İstanbul ajansını 2010 yılında kurdu ve Genel Müdür’ lük görevini üstlendi.

İnternet Reklamcılığıyla ilgili olarak Türkiye'de pek çok ilkin gerçekleştirilmesinde bulundu. Bannerlar, mikrositeler, akıllı web projeleri konusu başta olmak üzere internetle ilgili uygulanabilecekler konusunda çözümsüz hiçbir şeyin olmadığını söylüyor.

Yüce Zerey
Yüce Zerey
2001’de Bilgi Üniversitesi ve London School of Economics’in Ekonomi bölümlerinden aynı anda mezun olan Yüce Zerey, aynı alandaki yüksek lisansını Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Bilgi Üniversitesi’nin MBA programları bünyesinde pazarlama uzmanı olarak görev alarak, programın yapılandırılmasında ve markanın iletişim süreçlerinde etkin rol üstlendi. 
Bugün ise Coca Cola Türkiye'de dijital pazarlamadan sorumlu pazarlama müdürü olarak görev yapıyor.

Comments (4)

Teşekkür ederim. Selamlar

Ahmet Kırtok'u severek takip ediyoruz. Diğer önerileriniz için de teşekkür ederiz. Ancak, Ahmet Beyi ilk sıraya koymanızdan da anlayacağımız üzere, adil bir sıralama olmuş. Ellerinize sağlık.

Sizin bir sıralamanız var anlaşılan, ama biz alfabetik yapmıştık onu

liste güzel uğur özmen ve ahmet kırtok sürekli takkip ettiğim bloglardan..