Hafızamızı tazeleyelim

Posted by izzet GUVENILIR | Posted in , , | Posted on Pazar, Ekim 04, 2009

hürriyetBilirsiniz toplumumuzun hafızası hakkında çeşitli düşünceler öne sürülmekte. Geçen sene Ekim ayı başlarındaki gündemi hatırlamak yoluyla toplumsal hafızamıza yardımcı olmaya çalışalım;

Türkiye'den Irak'a sert ültimatom. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye-Irak sınırına yakın Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünün unsurlarına karşı 3 Ekimde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı girişimi üzerine başlayan çatışmalar sırasında 15 güvenlik görevlisinin şehit olmasından büyük infial duyulduğu" belirtildi.


Aragones: Tek suçlu benim...
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones 4-1' lik Kayserispor maçından sonra yaptığı açıklamada 'Kayserispor bizden daha iyiydi' dedi.

ABD, 850 milyar dolarla dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi oldu.
90 dakikada imzalanıp ABD yönetimini dünyanın en büyük varlık yönetim şirketine dönüştüren 850 milyar dolarlık paket ABD'nin yeni başkanına önemli iş bırakacak.

Borsa çöktü, dolar çıktı...
Dünya piyasalarındaki düşüş dalgası durmazken, Türk mali piyasası bayramdan sonra açıldığı ilk gün diğer ülkelerin bir haftadaki kan kaybını neredeyse bir günde yakaladı.

Ali Babacan'dan Stand-by açıklaması... 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2008 Mayıs ayından bu yana bir IMF programı uygulanmadığını hatırlatarak, "Neden dersek? Bütün görüşmelere rağmen anlaşmaya varamadık. Biz, Fon’un söylediklerine inanmadığımız için böyle bir anlaşmaya varılamadı" dedi.

Bir haftada 42 günlük su birikti
Son günlerde etkili olan yağışlar İstanbul’un barajlarına yaradı. Bir haftalık yağış sonucunda barajlara 42 günlük su doldu. Kent genelinde yarın sağnak yağış bekleniyor.

IMF: Finansal kriz ABD’de derin resesyon, Avrupa’da yavaşlama yaratacak
Uluslararası Para Fonu (IMF), finansal krizin dünya ekonomisini olumsuz etkileyeceğini bildirdi. ABD ve diğer bazı gelişmiş ülkelerde yaşanan finansal krizin, bu ülkelerin bazılarında daha uzun ve daha derin bir yavaşlamaya yol açması beklendiğini...

Şener Eruygur söylenenleri anlıyor
Ergenekon soruşturması kapsamında tutulduğu Kocaeli’ndeki Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 17 Eylül Çarşamba sabahı yüksek tansiyondan beyin kanaması geçirip düşme sonucu boyun kemiği kırılan emekli orgeneral Şener Eruygur’un sağlık durumu düzelmeye başladı.

Şahin’den ‘Bana ne yav’ izahı geldi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak ‘Bana ne yav’ tepkisini NTV’de katıldığı yayında şöyle açıkladı: ‘Birtakım kişiler Almanya’da yargılanmışlarsa bundan bana ne dedim...

Kemer Country'nin sahibi Esat Edin ve yaşları ile 7 ile 12 arasında değişen üç çocuğu Kaz Dağları'ndaki kampingde kaldıkları çadırda gece şiddetli yağışların ardından gelen sele kapılarak öldü.

Comments (0)