internette ilk 20 ülke

Posted by izzet GUVENILIR | Posted in , , , , | Posted on Cumartesi, Temmuz 31, 2010

Dünya' daki ülkeleri tanıyoruz, hangisi daha geniş, hangisinin nüfusu nedir gibi istatistiksel bir çok özelliğini biliyoruz. Ama internet dünyası farklı bir yer, orada durum nedir? Hangi ülkeler ön sıralarda yer alıyor? Ülkelerin çeşitli açılardan sahip oldukları potansiyel hakkında bir fikrimiz var mı?
Geçtiğimiz günlerde güncel rakamları kullanan bir makaleyi okuma fırsatı buldum. Sizlerle paylaşmaktan mutlu olacağım.
Burada internet kullanımının yaygın olduğu ülkelerdeki bazı gözlemleri ve sayıları paylaşırsak;

Şu anda dünya'da toplam 1.8 milyar internet kullanıcısı var.
10 milyondan fazla internet kullanıcısı olan 32 ülke bulunuyor.
En üstteki 10 ülke toplam 1.17 milyar internet kullanıcısına sahip ve buu dünya'daki internet kullanıcılarının % 65 i demektir.
% 6.9 gibi düşük bir internet penetrasyonu sahip olmasına rağmen Hindistan dünya'daki dördüncü büyük internet kullanıcısı topluluğuna sahip ülke durumundadır.
Nüfus ve internet kullanıcısı bakımından ilk sırada bulunan Çin'de ABD nin hemen hemen iki katı internet kullanıcısına sahip.
En yüksek internet penetrasyonunun bulunduğu ilk beş ülke (kullacı değil): Birleşik Krallık (82.5%), Güney Kore (81.1%), Almanya (79.1%), Japonya (78.2%) ve ABD (76.3%) dir.

En çok internet kullanıcısına sahip ilk 20 ülke


Nüfusu en fazla olan ülke olan Çin en fazla internet kullanıcısına sahip ülke olma özelliğini sürpriz olmayan bir biçimde sürdürüyor. İnternet kullanıcıları bakımından hazırlanan grafiği aşağıda bulacaksınız, ayrıca benzer daha fazla grafiği ve güncel bilgiyi verdiğimiz bu bağlantıda bulacaksınız.

Comments (0)