Geçen yıl Guvenilir Blog

Posted by izzet GUVENILIR | Posted in , , , | Posted on Perşembe, Temmuz 01, 2010

Hey, ne diyoruz biz!
Zaman zaman Guvenilir Blog ve okuyucuları arasındaki istatiksel ilişkileri gözden geçirme ihtiyacı hissettiğimizi biliyorsunuz. En son ne zaman gözden geçirdiğimi anımsamadığım için yazılarımızı geriye dönük olarak gözden geçirdik.
Evet, Kasım 2009 tarihinde bir kez ve ondan bir ay kadar önce Ekim 2009 tarihinde bir kez olmak üzere iki defa Güvenilir Blog istatistiklerini sizlerle paylaşmıştık.




Anılan tipte yazılar aslında rakamları paylaşmanın yanında okuyucuları anlamak bakımından önem taşıyor inancını taşıyoruz. Bugün Temmuz ayının ilk günlerinde son bir yılın rakamlarına bakmaya karar verdik.
Gördük ki Türkçe dilinde hazırlanan Guvenilir Blog 57 farklı ülkeden ziyaretçi çekmiş. Bazı ülkelerden kayda değer olmayan sayılarda ziyaret geldiyse de önemli bir sayı olduğunu düşünüyoruz. İlk beş ülkeyi ve ziyaret sayılarını paylaşmak isteriz;

Türkiye (7244), Makedonya (336), Almanya (201), ABD (143) ve Fransa (64)  
Son bir sene Temmuz 2009 – Temmuz 2010 zarfında Güvenilir Blog sayfaları 8380 ziyaretle 15670 kez görüntülenirken en fazla görüntülenen yazılarımız aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır;

Yeniden Mezuniyet (591)
Süper Gıdalar (416)
Torbeşler üstüne (406)
Bir vefat ilanı (381)
Avni Engüllü (372)
Hakkında (371)
Nasıl söylesek (349)

Onbir seri yazıdan oluşan e-hikayemiz, Balkandan o zor yıllara toplam olarak 740 ziyaretle yukarıdaki yazılardan fazla ziyaret alsa bile birden fazla yazıdan meydana geldiğinden yapısal bir avantaja sahip olduğunu düşündüğümüz için sıralamaya almadık.


Guvenilir Blog'un sahibi olarak bu rakamlardan memnun olduğumuzu söylemek zor görünüyor. En azından ortalama günlük ziyaret sayısının üç digitli rakamlara ulaşması gerekir. Yaratılan içeriklerin niteliği, kalitesi ve orijinalitesi açısından bir sorun olduğunu düşünmüyoruz. Ancak okuyucularla ilişkimizin yerine oturmadığı açıkça ortada. Bu konu üzerinde düşünmemiz gerekiyor.

Diğer taraftan çok okunan bir web sitesi haline gelmenin ne anlama geldiğini anlamak bakımından bilinmesi gereken rakamları paylaşalım;
Yeryüzünde en fazla okunan ilk 1000 siteden biri olmak için her ay 4,1 milyon, 50 siteden biri olmak içinse her ay 41 milyon ziyaretçiye ihtiyacımız var (http://royal.pingdom.com).Ancak bunlar ingilizce olmayan bir web sitesi için mümkün olmayan rakamlardır.

Comments (0)