Adalet

Posted by izzet GUVENILIR | Posted in , , , , | Posted on Perşembe, Nisan 21, 2011

Güvenilir Blog'u takip edenler hatırlayacaklardır. Hemen hemen bir sene önce Carrefoursa'nın Sorumluluğu başlığı ile anılarımızı paylaştığımız bir yazımızı yayınlamıştık. Bugün ise o yazıyı güncel hale getirmek için blogger başındayız. O yazıda başımızdan geçen olayla ilgili olarak adalete başvurduğumuzu ifade etmiş ve beş yıllık gelişmeleri sizlerle paylaşmıştık. Şimdi altı yıl bitmek üzereyken avukatımızdan gelen faks haberiyle konunun sona yaklaşmakta olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz;


T.C. Bakırköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, 14 Nisan 2011 tarihindeki duruşmada davalı Carrefoursa şirketinin tarafımıza tazminat ödemesine hükmetti. Doğal olarak her iki taraf için Yargıtay yolu açık durumdadır. Yani konu tamamen kapanmış sayılmaz.

Ancak davacı olarak, bence önemli olan tüketici hakkının teslim edilmesidir. Son zamanlarda hakkında çok  fazla konuşulan Adalet Sisteminin -kabul edilmesi zor olan uzun bir zaman gerektirse de- sağlıklı çalıştığını görüyoruz.

Bir diğer önemli husus bu tür davalarda tazminat ödemeye mahkum edilen firmaların bundan sonra hangi düzeltmeleri hayata geçirecekleri noktasıdır.

Comments (0)